Aktivitetene som foregår på alle hverdager og består for det meste av bingo, spill, sang og bordtennis. Her kan man lære å strikke, veve og hekle.

Om man ikke synes det er spesielt gøy med typisk kvinnehåndarbeid, så kan man også holde på med småsløyd, lære seg å lage belter i lær og vi har også en liten bane for rc-biler.

Noen synes også det er gøy med å male på lerret eller å lage skjerf med silketrykk. Det er bare fantasien som stopper deg.

Skulle du ha en hobby som vi ikke kjenner til, synes vi det er helt supert om du vil lære oss det. De fleste som er med på aktivitetene, har ikke jobb. Derfor er det ekstra godt med ett sted å komme til hver dag.

Det nye på senteret er at vi har startet ett kor. Her synger vi med den stemmen vi har og lar alle få lov til å bli med. Det mest spennende med dette nystartede koret, er at vi allerede har bestem oss for at vi skal holde konsert. Dirigenten vår er veldig flink og klarer å få oss til å bli samstemte og synge klokkeklart på kort tid. Derfor er det bestemt at vi skal holde en konsert rett etter påske. Vi blir veldig glade om alle som ønsker å synge i koret, melder seg på.

Mot sommeren pleier vi å ta noen turer ut. Det trenger ikke være lengre enn parken rett her borte. Men vi har også hatt turer til Sverige for å gjøre unna en storhandel på grensa. Det er nok en litt lengre tur enn mange orker, men de som gjøre det pleier å handle inn for de som ikke orker.

Noen har også foreslått at vi kan ta en tur til Danmark og andre steder som charterturer til syden. Dette er noe vi diskuterer sammen, så kommer vi frem til ett svar etter hvert. Alle skal være enige, synes vi. Spesielt med tanke på at man skal selv være selvstendig, men likevel få oppmuntring til å gjøre ting man eller kanskje ikke tør. Ved andre sykdommer som for eksempel ryggproblemer, er det andre hinder og vi forsøker så godt vi kan å tilrettelegge reier så alle kan bli med om de ønsker seg en tur til varmere land eller for å få meg seg kvoten over til Norge.

Den siste aktiviteten som vi har vært med på, var en tur til gamlebyen i Fredrikstad. Det var en utrolig morsom, men veldig slitsom tur. Alle var stor sett enige om at man burde ta en sånn tur igjen om ikke så alt for lenge.

 

Måltider

Ønsker du å benytte deg av tilbudene vi har i vår egen kafé, er du hjertelig velkommen. Hver dag serveres frokost, lunsj, middag og aftensmat her hos oss. Det er heller ikke så dyrt som i en vanlig kafé og har du lyst til å lese en bok ved maten eller spille ett spill sammen med noen andre som ønsker det sammen, er du hjertelig velkommen til det.

Maten som blir servert er enkel, men sunn. Vi ønsker også å ha ett mest mulig utvalg av økologiske matsorter og lager derfor maten etter det. Er du allergisk mot noe eller har en eller annen form for matintoleranse, fortell oss det. Vi kan anpasse maten etter ditt behov!

Priser for det vi selger i kaféen er 10 kr. For en kopp kaffe. Skal du ha påfyll koster det 30 kr. Da kan du drikke så mye kaffe du orker hele dagen. En middag bestående av hovedrett med grønnsaker og poteter koster ca. 50kr. Med forrett og dessert koster det 100kr.

Kaféen holder åpen hver eneste dag i året og holder aldri stengt.

Midtstua